Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про проведення масового бібліотечного заходу «Прапор наш, як літо, в сонці майорить, по долині – жито, по горі – блакить»

З неба і сонця наш прапор ясний.

Рідний свій прапор високо несім!

Хай він, уславлений, квітне усім!

Гляньте, на ньому волошки цвітуть.

Гляньте, жита в ньому золото ллють.

З жита, з волошок наш прапор ясний.

З неба і сонця, як день весняний.

О. Олесь

 

   Україна як суверенна держава має власні державні символи. Державні символи — це закріплені в законодавстві країни офіційні знаки (зображення, предмети) чи звукові вираження, що в короткій формі виражають одну чи кілька ідей політичного, національного, історичного характеру і символізують сувере-нітет держави. Відповідно до статті 20 Конституції України: «Державними сим-волами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Дер-жавний Гімн України».

   День Державного Прапору України – одне із найвідповідальніших та важливих свят для кожного громадянина України. Священний і непереможний – Державний Прапор України! Символами України є чисте небо – символ миру та пшеничне поле – символ достатку. Прапор - символ міцності і незалежності України, покликаний пробуджувати в її громадян національну гордість і патріо-тичні почуття за свій народ.

   18. 08. 2015 о 10. 00 у приміщенні бібліотеки-філіалу № 20 КЗК «Міська дитяча бібліотека» пройшов дитячий бібіліотечний масовий захід «Прапор наш, як літо, в сонці майорить, по долині – жито, по горі – блакить». Працівники біб-ліотеки розпочали з розповіділі про історію виникнення державних символів України. Також була проведена цікава пізнавальна вікторина на дану тему. Відвідувачі отримали цінні знання про символи України.

   Вітаємо усіх громадян України з Днем Державного Прапору України!