Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про дотримання вимог ветеринарного законодавства та проведення заходів, направлених на посилення контролю за якістю м’ясопродуктів, що надходить на споживчий ринок району

   12. 08. 2015 у виконкомі Саксаганської районної у місті ради проведено нараду з керівниками ринків та суб’єктами господарювання, що реалізують м’ясопродукти, за участю контролюючих служб та правоохоронних органів. Основними питаннями, які розглядалися, були: опрацювання  заходів, направлених на посилення контролю за якістю м’ясопродуктів, що надходять на споживчий ринок району та ліквідацію осередків стихійної торгівлі, у першу чергу з реалізації м’яса та інших швидкопсувних товарів.

На нараді відбувся конструктивний діалог між суб’єктами господарювання та органами контролю й вироблені основні стратегічні напрямки по недопущенню завезення на споживчий ринок району неякісної м'ясопродукції.

   Заступником голови районної у місті ради Старовойтом В. В. доручено районній ветеринарній службі: своєчасно проводити щеплення свиней проти класичної чуми та виявляти нещеплених тварин (забезпечити необхідну наявність вакцини);  посилити контроль за якістю м'ясопродукції, що надходить на споживчий ринок  (ринки, гіпер-, супермаркети тощо); для профілактики та недопущення  виникнення АЧС проводити роз’яснювальну роботу з населенням домогосподарств та споживачами, у т.ч. через засоби масової інформації (ТРК, газети); розповсюджувати листівки з відповідною інформацією, а також зі спеціалістами держсанепідслужби проводити роз’яснювальну роботу з питань недопущення придбання продукції на стихійних ринках та про наслідки її споживання.

   Правоохоронним органам було доручено вжити дієвих заходів по ліквідації несанкціонованої торгівлі на вулицях району.

   Керівникам ринків: не допускати до реалізації м’ясопродукти без відповідних документів ветлабораторії ринку про проведення  аналізів ветсанекспертизи; через гучномовний зв'язок ознайомлювати торгуючих та покупців із заходами профілактики АЧС та наслідками цієї хвороби;  розмістити плакати, листівки з висвітленням даного питання.

   Суб’єктам господарювання було вказано на суворе дотримання вимог Ветеринарно-санітарних правил, Правил торгівлі на ринках м. Кривого Рогу, Правил благоустрою у місті Кривому Розі, захисту прав споживачів та інших законодавчих норм і правил.

Керівники ринків та суб’єкти господарювання запевнили, що приймуть до уваги всі зауваження і забезпечать належні умови для реалізації продукції.