Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація про стан виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах Саксаганського району за І півріччя 2020 року

Важливим та актуальним питанням є дотримання законодавства з охорони праці на підприємствах району.

Щоквартально управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради проводиться аналіз виробничого травматизму та професійної захворюваності для вжиття заходів по підвищенню рівня профілактичної роботи з попередження виробничого травматизму й профзахворюваності.

Так, протягом І півріччя 2020 року сталося, розслідувано і взято на облік 13 випадків, під час яких постраждало 13 працівників.

Аналіз стану виробничого травматизму на підприємствах району за І півріччя 2020 року в порівнянні з відповідним періодом 2019 року показав, що загальний рівень травматизму залишився на рівні 2019 року (13 випадків проти 13 відповідно).

У звітному періоді внаслідок травм втрачено 553 дні працездатності,  матеріальні наслідки склали 236,7 тис. грн.

Причинами виробничого травматизму в семи випадках стало порушення трудової та виробничої дисципліни, що складає 54 %.

Основними видами подій, що призвели до настання нещасних випадків є падіння потерпілого, у тому числі під час пересування – 38 % (5 випадків).

Протягом І півріччя  2019 та 2020  років випадків профзахворювань не зареєстровано.

З метою попередження виробничого травматизму й профзахворюваності  протягом І півріччя 2020 року спеціалістами управління  праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради здійснено три перевірки підприємств району з питань дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, з них дві – спільно зі страховим експертом з охорони праці відділу профілактики страхових випадків  Криворізького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області. За результатами перевірок керівникам підприємств надано рекомендації щодо усунення 23 виявлених порушень нормативних актів з охорони праці, з них 9 – усунено, виконання інших знаходяться на контролі. 

Питання дотримання законодавства з охорони праці на підприємствах району знаходиться на постійному контролі.