Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Як зареєструватися в іпотечному житлі?

23. 06. 2020 набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 27.05.2020 року № 481 «Про внесення змін до Правил реєстрації місця проживання», якою внесено зміни до Правил реєстрації місця проживання.

Передбачено, що в разі перебування житла в іпотеці, довірчій власності як способу забезпечення виконання забов’язань для реєстрації місця проживання особи додатково подається письмова згода відповідного іпотекодержателя або довірчого власника.

В зв’язку зі змінами в законодавстві, відтепер для реєстрації місця проживання будь якої особи або дитини, необхідно буде інформувати працівника відділу реєстрації місця проживання громадян, що житло в яке реєструватимуться не знаходиться в іпотеці або довірчій власності, так як в бланки заяв  про реєстрацію місця проживання внесено зміни.

 Якщо власник житла приховає дану інформацію, і при перевірці  в реєстрі нерухомості буде виявлено що дана власність знаходиться в іпотеці, в такому випадку буде відмовлено в реєстрації місця проживання або така реєстрація буде скасована.

Нагадуємо, що на період карантину, мешканці мають можливість записатися на прийом до відділу:

-     e-mail: [email protected];

-     skype: [email protected];

-     за телефоном 94-82-15, 097-768-48-83

Прийом громадян у відділі здійснюється з 8-30 до 15-30 (з 12-30 до 13-00 санобробка приміщення) щоденно, та кожну другу суботу з 9-00 до 16-00 за адресою: вулиця Володимира Великого 32, каб. 112.»

І пам’ятайте, жоден документ не вартий здоров’я, бережіть себе та своїх рідних.»