Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про проведення звітного концерту народно-оркестрового відділу КПМНЗ «Криворізька міська музична школа № 13» «Наші досягнення»

О! Музика! Яке це справді диво,
Вона підносить в сині небеса,
Ти невагомий і летиш щасливо,
А навкруги простори і краса.
І стільки щастя, радості легкої,
Любові, світла, ласки навкруги.
Краси божественної, неземної,
Реальність враз втрачає береги...

(Н. Красоткіна)

   В житті майже кожної людини навчання в музичній школі займає одне із найвизначніших місць. Із навчанням у ній пов'язані спогади дитинства, поради мудрих вихователів, здобуті перемоги на конкурсах і фестивалях.

   На території Саксаганського району розміщена дуже затишна музична школа  - КПМНЗ “Криворізька міська музична школа № 13”. У закладі працюють фортепіанний, народно - оркестровий, вокально-теоретичний, театральний та художній відділи. З творчим піднесенням, працюють викладачі кожного з відділів школи, виховуючи учнів на кращих зразках світового та вітчизняного мистецтва. На теперішній час кількість учнів складає майже 400 чоловік. Успіхи вихованців, здобуті в міських, обласних, Всеукраїнських і Міжнародних конкурсах і фестивалях - це повсякденна  кропітка праця викладачів, в яку вони вкладають своє серце та душу.

   24 квітня 2015 року о 17.30 в Криворізькій міській музичній школі № 13 відбудеться звітний концерт народно - оркестрового відділу «Наші досягнення». Відділ народних інструментів було створено близько 50 років тому. З 2005 року до народного відділу приєднались учні та викладачі класу флейти і скрипки, було створено народно – оркестровий відділ, до складу якого входять наступні інструменти: гітара, бандура, домра, скрипка, баян, акордеон, ударні інструменти, саксофон та флейта. На відділі успішно працюють 11 викладачів та навчаються 118 учнів, які є учасниками творчих колективів: оркестру народних інструментів, естрадного ансамблю «Little jazz line», ансамблів домристів, скрипалів, бандуристів, гітаристів, саксофоністів, баяністів та акордеоністів.

   Народно - оркестровий відділ музичної школи № 13 -  лауреати творчих змагань: регіонального конкурсу виконавців на народних інструментах «Україно моя», відкритого конкурсу баяністів та акордеоністів «Сучасні ритми», Всеукраїнського фестивалю - конкурсу мистецтв «Зіркова хвиля», Всеукраїнського конкурсу «Дзвени, бандуро!», «Сузір’я талантів»,  «Провесінь», обласного конкурсу-фестивалю «Музичний калейдоскоп», Міжнародного конкурсу «Підкори сцену», Міжнародного фестивалю-конкурсу вокального та інструментальної майстерності «Осінній серпантин», Міжнародного фестивалю дитячої творчості «Квітка на камені» та інших.

   В концертній програмі прозвучать обробки народних пісень, твори українських та світових композиторів. Учні та викладачі відділу завжди були та є активними учасниками усіх творчих заходів школи і району.

   Музика – мова звуків та інтонацій – поряд з іншими видами мистецтва має особливу емоційну глибину. Саме емоційність змісту музики в першу чергу відчувають її слухачі. Можливості музичного мистецтва у втіленні внутрішнього світу людини безмежні.

   Запрошуємо всіх мешканців Саксаганського району та міста відвідати вищеназваний концерт та насолодитися прекрасним звучанням народних інструментів.