Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

З 10 по 12 березня 2015 року, на базі Криворізького професійного ліцею, було проведено ряд заходів, які присвятили Шевченківським дням

   З 10 по 12 березня 2015 року, на базі Криворізького професійного ліцею, було проведено ряд заходів, які присвятили Шевченківським дням – найвеличнішій події у розвитку української літератури. Основна мета проведення: популяризувати на сучасному етапі творчість великого Кобзаря, познайомити учнів з невідомими сторінками життя поета і художника, торкнутись до величної і пророчої поезії Т.Шевченка.

   Проведені заходи були різноплановими і надзвичайно зацікавили учнів як І так і ІІ курсу. Розпочалися заходи з оформлення виставки поетичних та малярських творів Т.Шевченка під назвою “Не в слові єдинім…”

   11 березня учні І курсу провели конкурс виразного читання творів “Я вмію декламувати”, де змогли проявити свої акторські здібності та творчий потенціал. Крім того учні дійшли до висновку, що поезії великого Кобзаря є актуальними і для сьогодення.

   Цікавим і захоплюючим для учнів став захід, що був проведений 12 березня: літературна вікторина “Варто пам’ятати генія!”. Учні активно брали участь і змогли проявити увесь свій творчий потенціал.

   Завершальним став захід, який був проведений для учнів І і ІІ курсів, під назвою “Літопис життя і творчості Т.Г.Шевченка”. Учасники заходу показали глибокі знання  не лише життєвого шляху видатного Кобзаря, але й його поетичної, прозової та художньої творчості.