Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Районний конкурс солдатської пісні до 72-ї річниці визволення Кривого Рогу від фашистських загарбників

   Минуло багато років відколи замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов на нашу землю мир довгоочікуваний, вистражданий, оплачений найвищою ціною людського життя. Все далі відходять грізні і важкі роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя.

   До  Дня визволення міста Кривого Рогу від фашистських загарбників, в районі 18 жовтня 2016 року на базі Центру дитячо-юнацьцої творчості «Сонях» проводився районний конкурс солдатської пісні.

   Активну участь у заході взяли  16 загальноосвітніх навчальних закладів та Центр дитячо-юнацьцої творчості «Сонях».

   Виступи дітей були різноманітними, лунали пісні присв’ячені Другій Світовій війні, пісні патріотичної тематики, пісні присв’ячені героям сьогодення, учасникам Антитерористичної операції.

   Переможцями фестивалю стали: гурт «Авіатор»  Криворізької загальноосвітньої школи №41, вокально-інструментальний ансамбль Криворізької спеціалізованної школи №118, солісти Криворізьких загальноосвітніх шкіл №№120, №21, Центру дитячо-юнацьцої творчості «Сонях».

   Жива людська пам’ять, не старіє вона з роками, не тьмяніє. І поки існуватиме наш рід, існуватиме і пам’ять, бо без неї немає майбутнього. А майбутнє наше в наших дітях. Хай же ніколи вони не чують зловісних звуків війни, не жахаються божевільного цвіту пожарищ на нашій землі.