Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День Соборності України

День Соборності України – державне свято – відзначається щорічно 22 січня. В цей день у 1919 році було проголошено Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки.

З нагоди відзначення визначного для всіх патріотів свята – Дня Соборності України – у Саксаганському районі відбувся цілий ряд культурно-масових заходів.  

Так, всі бажаючі якомога більше дізнатися про особливості української культури та про основні віхи становлення української державності мали змогу відвідати численні тематичні виставки літератури та художніх робіт та навіть стати безпосереднім учасником бесід за «круглим столом», які проходили у закладах культури району.

У рамках проведення Єдиного дня інформування населення трудові колективи комунальних установ, закладів та організацій району прослухали цікаві лекції патріотичного спрямування.

Традиційно не залишались осторонь святкування і заклади освіти району.  Окрім інформаційних виховних годин, конференцій та відкритих уроків, присвячених державному святу, там відбулися урочисті покладання квітів до меморіальних дошок загиблим воїнам Збройних Сил України, розташованих на території навчальних закладів.

Данину пам’яті загиблим під час проведення антитерористичної операції на сході країни бійцям віддали також депутати Саксаганської районної у місті ради, які взяли участь у покладанні квітів до меморіальних дошок, розташованих на фасадах житлових будинків району.

У цей же день у всіх православних храмах нашого району відбулися молебні за єдність і процвітання України та підвищення добробуту всього українського народу.