Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Районний семінар-практикум для вчителів іноземної мови

          На базі Криворізької загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №41 пройшов районний семінар-практикум для вчителів іноземної мови закладів освіти Саксаганського району «Стратегія успішної роботи при впровадженні нового Держстандарту у викладанні іноземної мови у 8-х класах». Мета заходу – акцентувати увагу на формуванні ключових компетенцій учнів 8-х класів у рамках реалізації Державного стандарту базової середньої освіти; висвітлити проблеми при двомовному вивченні іноземної мови та шляхи їх вирішення; презентувати досвід КЗШ №41 щодо впровадження діяльнісного підходу на уроках іноземної мови.

          В межах науково-теоретичного блоку семінару вчителі іноземної мови шкіл Саксаганського району висвітлили питання щодо особливостей роботи на уроках іноземної мови за новим Держстандартом у 8-му класі: «Особливості викладання другої іноземної мови у 8-му класі» (Старина Н.В., вчитель англійської мови КЗШ №41), «Новий Державний стандарт у викладанні іноземних мов у 8 класі» (Гнатюк В.В.,вчитель англійської мови КЗШ №31), «Вплив вчителя-предметника на соціалізацію підлітків в умовах нового Держстандарту» (Горбик Н.М. вчитель англійської мови КСШ №118).

          Практично-діяльнісний блок семінару був представлений фрагментами відкритих уроків. Вчитель англійської мови КЗШ №41 Решетняк І.В. провела урок у 8-А класі на тему «Здоровий спосіб життя». Урок побудований у формі дослідження та аналізу задачі, яку вирішували протягом заняття. В підсумку учнями складено «пиріг»-правило «Як дожити до ста років».

          На уроці англійської мови у 8-Б класі з теми «Шкільна форма» вчитель КЗШ №41 Беспалова Л.В. вирішувала з дітьми проблемне питання, вдосконалюючи навички читання  та мовлення другою іноземною мовою.

          Підсумувала роботу районного семінару-практикуму методист КЗ «Інноваційно-методичний центр» Лавренко Л.І.

          Вчителям іноземної мови закладів освіти Саксаганського району рекомендовано акцентувати увагу на виборі змісту та організацію навчального матеріалу у 8-х класах, що забезпечуватимуть реалізацію вимого Держстандарту базової середньої освіти з предмета; використовувати інтерактивні методи і прийоми, які зосереджуватимуть увагу на таких аспектах навчання як соціокультурні фактори, мотивація, розвиток особистості учня; сприяти розвитку мовних компетенцій, уяви, креативності учнів через інтеграцію двох і більше іноземних мов; використовувати на уроках технічні засоби навчання, сучасні технології, які максимально забезпечуватимуть комунікацію учнів під час вивчення іноземних мов.