Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Наша єдність - наша сила!

   День 22 січня 1919 року  значиться у календарі, як велике державне свято – День соборності України, коли на волелюбному зібранні було урочисто проголошено  про злуку Української і Західноукраїнської народних  республік.

   Не можна не згадати слова відомого українського письменника О.Гончара: «Бережіть собори душ наших!». Звичайно, «собор  душі»  є у кожного з нас, берети його, знати і пам’ятати  свою історію, слідкуючи за своїми думками, діями та вчинками – основне завдання для нас, саксаганців та усіх українців-сучасників.

   З нагоди державного свята у Саксаганському районі, на території Криворізької загальноосвітньої школи № 19 відбулися урочистості «Соборна мати Україна – одна на всіх як оберіг» за участі почесних гостей: заступника голови районної у місті ради  Ю. Красножона, депутатів місцевих рад  та  мешканців мікрорайону.

   Присутні мали змогу перегорнути сторінки «Становлення української державності», поринувши у фрагменти документального фільму, заслухати виступи учнів школи та художніх колективів.

   Символом єдності  учасників свята стало спільне виконання пісні «Молитва за Україну».

   То ж будьмо свідомі  того, що лише в єдності дій та соборності душ ми зможемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної і демократичної України!