Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Саксагансаганська переможна хода у змаганнях зі спортивної аеробіки та черлідінгу

З метою широкої пропаганди та подальшої популяризації спортивної аеробіки серед учнівської молоді, покращення спортивної роботи в фізкультурно-спортивних організаціях, підтримки і розвитку творчих можливостей дитячих та молодіжних самодіяльних колективів, виховання спортивної культури серед підростаючого покоління, розвинення навиків командної роботи вихованням свідомої здорової нації 17 листопада 2017 року на базі Криворізької загальноосвітньої школи № 122 (вул. Володимира Великого, 51д) відбулися міські змагання зі спортивної аеробіки серед збірних команд учнів закладів освіти за програмою шкільних спортивних ігор «Олімпійські надії», де взяли участь 98 спортсменок з дев’яти команд, що представляли сім районів міста Кривого Рогу (КЗШ №№ 5, 26, 41, 102, 105,114, КНВК № 81, КСШ № 107, КЦМГ).

Суддівську колегію очолили керівники гуртків комунального позашкільного навчального закладу «Центр спорту для дітей, юнацтва та молоді «Олімп» КМР з фітнес-аеробіки – Манойло Ірина Володимирівна, Блістун Ірина Вікторівна та боді-балету – Оставненко Інна Андріївна.

Виступ команд відбувався згідно з жеребом. Оцінювання учасників відбувалося по двом основним танцювальним вправам: черлідінг (перешикування, динаміка виконання, синхронність, оригінальність, складність, кричалки, чер-стрибки, станти, піраміди, акробатичні елементи, чер-данс, баскет-тосси) та аеробіка (синхронність, техніка, складність програми, артистичність, емоційність, показовість, оригінальність, використання простору майданчика всією групою, пересування у всіх напрямках, відповідність зовнішнього вигляду танцювальній композиції).         

За підсумками незалежного суддівського оцінювання в черлідінгу третє загальнокомандне місце зайняла команда КСШ № 5 (тренер Ярмоленко П. В.), перше загальнокомандне місце поділили між собою дружні команди КСШ № 107 (тренер Федоренко О. В.) та КЗШ № 102 (тренер Телих О. А.).

В змаганнях з аеробіки беззаперечне перше місце вибороли дівчата з команди КЗШ № 41 (тренер Марчук Л. О.), друге місце залишили за собою вихованки КНВК № 81 (тренер Кушнірова І. В.), третє місце дісталося перспективній команді з КЦМГ (тренер Тетенко О. П.).

Тож, поздоровляємо наших дівчат з феєричною перемогою. Так тримати!

До речі, наступного дня 18 листопада 2017 року в спортивному комплексі університету ім. Альфреда Нобеля в місті Дніпро (вул. Січеславська Набережна, 18) відбулися змагання з черлідінгу в рамках Дніпропетровського обласного фестивалю шкільних груп підтримки, де взяли участь представниці Саксаганського району з КГ № 91 (тренер Мала О. О.). Фестиваль з черлідінгу відбувся в двох лігах: шкільній та професійній. З п’яти команд, що представляли школярі, наша дівоча дружина з КГ № 91 виборола друге загальнокомандне місце.

Виконком Саксаганської районної у місті ради поздоровляє переможців і призерів міських і обласних змагань з черлідінгу та аеробіки.