Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відзначення в районі Дня партизанської слави

У День партизанської слави, з почуттям безмежної вдячності вся країна віддає данину поваги ветеранам антинацистського опору – колишнім підпільникам і партизанам, захисникам та визволителям рідної землі.

Партизанський рух завжди відображав прагнення народу до свободи. Понад п’ятсот з’єднань і сотні загонів народних месників, що діяли в тилу ворога під час Другої світової війни, зробили вагомий внесок у визволення країни від нацистських окупантів.

Сьогодні, 22 вересня з нагоди Дня партизанської слави у Саксаганському районі відбулося покладання квітів керівництвом виконкому районної у місті ради до братської могили 272 радянських воїнів, які загинули при визволенні м. Кривого Рогу 22 лютого 1944 р. та 7 комсомольців-підпільників, розстріляних у вересні 1943 р. (проспект Героїв-підпільників, 54а). Учасники заходу вшанували світлу пам'ять героїв, які віддали своє життя в ім’я свободи майбутніх поколінь хвилиною мовчання.

Антинацистський опір наших земляків – це історія героїзму і жертовності, сміливості та самовіддачі, а сьогоднішній день є яскравим прикладом пам’яті про тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування та відстояли право майбутніх нащадків на мирне життя.