Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

ЗАЯВА ПРО ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ ДІЯЛЬНОСТІ

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА заявляє про екологічні наслідки діяльності «Благоустрою паркової зони та облаштування дитячого інклюзивного майданчика на території парку “Саксаганський” в районі вул. Бикова в м. Кривий Ріг Дніпропетровської області - капітальний ремонт».

Адміністративно ділянка знаходиться в центральній частині міста - Саксаганський район м. Кривий Ріг. Ділянка знаходиться на території міського парку Саксаганський в кварталі вул. Бикова і вул. Паркова на перетині з  вул. Володимира Великого.

По території парку прокладені підземні інженерні комунікації в тому числі водопровід та каналізація.

Існуюче асфальтобетонне покриття пішохідних шляхів ділянки благоустрою знаходиться в незадовільному стані - досить зношене та потребує заміни. Дерева, які потрапили в зону будівельних робіт, зберігаються, передбачається санітарна обрізка гілок. Огородження території відсутнє. Озеленення алей має недоглянутий вигляд, підлягає відновленню.

Робочим проектом передбачається: влаштування дитячого інклюзивного майданчика; зонування території відповідно на зону парку та зону інклюзивного майданчика; збільшення рівня озеленення, включає в себе посадку дерев, квітів, газонів; влаштування мережі пішохідних доріжок; влаштування бортового каменю по периметру доріжок, майданчиків і тротуарів; заміна асфальтового покриття існуючих пішохідних доріжок та алей на тротуарну плитку; заходи по улаштуванню середовища життєдіяльності з урахуванням потреб маломобільних груп населення (з’їздні пандуси, знижені бордюри); установлення малих архітектурних форм: вхідну арку; паркові меблі; зовнішнє освітлення паркової зони з встановленням паркових ліхтарів; влаштування декоративного огородження по периметру дитячого майданчика.

Проектом передбачається відновлення дорожніх покриттів існуючих алей парку, оновлення мережі пішохідних шляхів при збереженні їх основних напрямків, влаштування додаткових майданчиків та зони відпочинку, простору для відпочинку людей похилого віку.

Основна частина благоустрою виконується на раніше спланованій ділянці.

Проектом передбачені функціонально-планувальні елементи будівлі для маломобільних груп населення відповідно ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд».

При реалізації проектних рішень використовуються будівельні матеріали та вироби за наявності позитивних висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

ТПВ і будівельні відходи передаються за договорами із спеціалізованими підприємствами, що мають ліцензії у сфері поводження з небезпечними відходами. Інші шкідливі чинники - іонізуючі випромінювання, ультразвук, вібрація відсутні. Екологічний і соціальний ризики відсутні.

В результаті прийнятих проектних рішень екологічна обстановка в районі розташування проектованого об'єкту не буде погіршена.

Замовник зобов'язується виконувати проектні рішення згідно з санітарними нормами і правилами, вимогами екологічної безпеки.

Свої зауваження і пропозиції про проектовану діяльність просимо направляти в міську раду за адресою: вул. Володимира Великого, буд 32,  каб. 414, Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 50071.