Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

В Україні 22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

22 червня в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Дату вибрано невипадково, саме цього дня війська нацистської Німеччини без оголошення війни перейшли кордон і почали захоплювати нашу рідну землю.

Сьогодні у Саксаганському районі, біля пам’ятника 118 працівникам рудоуправління імені Кірова, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни, вшанували світлу пам'ять героїв-визволителів, які віддали своє життя в ім’я свободи майбутніх поколінь.

У покладанні взяли участь заступник голови районної у місті ради Ігор Криворотній, заступник голови районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради Василь Старовойт, керуюча справами виконкому Саксаганської районної у місті ради Оксана Дуванова, голова Саксаганської районної організації ветеранів міста Кривого Рогу Валентина Майстренко.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників. Пам'ять про полеглих героїв назавжди в наших серцях.