Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація про надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Підтримуючи сім’ї з дітьми, Держава запровадила видачу молодим батькам натуральної допомоги, відомої як «пакунок малюка» або «бебі-бокс». Ідея дуже проста: дати мінімально необхідний комплект засобів та  матеріалів, потрібний на перші місяць-два життя малюка.

Хто має право на бебі-бокс ?

Відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», одноразова натуральна допомога «пакунок малюка» — це допомога в разі народження дитини, яка надається:

- батькам живонародженої дитини;

- особам, які їх заміняють;

- родичам, які забирають дитину з пологового будинку.

Пакунок малюка - це додаткова допомога. Тож його мають надати незалежно від інших державних допомог чи виплат у зв’язку з народженням дитини.

Єдиною підставою для видачі бебі-боксу є факт народження живої дитини.

Як отримати «пакунок малюка»:

Отримати «пакунок малюка» можна у будь-якому державному чи приватному закладі охорони здоров’я. 

Якщо видача бебі-боксу відбувається в пологовому, батькам не потрібно нічого робити. Оформлення документів покладається на відповідний заклад.

Якщо на момент виписки дитини бебі-бокси в лікарні закінчилися, то молодим батькам треба звернутись із письмовою заявою до органу соціального захисту населення за місцем проживання або перебування  та надати

1. Довідку з пологового будинку про неотримання бебі-боксу під час виписування;

2. Копію свідоцтва про народження дитини.