Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Скажи насильству – «НІ!»

Насильство – це одна з найбільш поширених у світі форм порушення прав людини. За карантинних заходів та обмежень, в час, коли люди вимушені залишатися удома, і разом з тим, опиняються в ситуації потреби адаптації до нових умов життя, що не може не позначитися на психологічній атмосфері у міжособистісних стосунках: чоловік-дружина, батьки-діти тощо, конфлікти та непорозуміння, тенденція домашнього насильства – є очевидним негативним наслідком намагання людей визначити особисті кордони, значення власної території, своїх потреб.

Зважаючи на загострення ризиків насильства у родинах та з метою їх упередження та забезпечення прав дітей, перед службою у справах дітей постало нагальне завдання здійснити посилений контроль над такими сім’ями. Відтак, на цьому тижні спеціалістами служби разом із інспекторами патрульної поліції здійснено візит у дев’ять родин, з числа тих, хто перебуває на обліку служби, як ті, що потрапили у складні життєві обставини, і підставою для чого стало насилля.

Тож, якщо у вашій родині наявні конфліктні чи кризові ситуації, ви потерпаєте від насильницьких дій, або вам потрібна психологічна допомога, звертайтеся за телефонами:

0 800 500 335 або 116 123 – Національна «гаряча лінія» з питань запобігання насильству та захисту прав дітей;

0 800 500 225 або 116 111 – Національна дитяча «гаряча лінія»;

0 564 991 919 або 067 532 40 74 – фахівець із кризової психології.

Ще більше інформації, яка може вам допомогти, ви знайдете на сайті: https://rozirvykolo.org/.

Досить терпіти! Розірвіть коло насильства!