Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Саксаганці - переможці І відкритого районного турніру з баскетболу серед збірних районних команд учнів закладів загальної середньої освіти 9-11 класів на «Кубок міської федерації баскетболу»

З метою популяризації та розвитку дівочого баскетболу в місті, зміцнення здоров’я учнів шляхом залучення їх до регулярних занять ігровими видами спорту, виявлення здібних спортсменів, з 19 по 21 березня 2018 року в спортивному залі комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 8» КМР (вул. Волосевича, 1е) відбувся І відкритий районний турнір з баскетболу серед дівочих збірних районних команд учнів закладів загальної середньої освіти 9-11 класів на «Кубок міської федерації баскетболу», де взяли участь 72 спортсменки з шести збірних команд районів (Саксаганського, Тернівського, Металургійного, Довгинцівського, Центрально-Міського та Інгулецького).

За жеребом всі учасники були розділені на дві групи по три команди в кожній. До групи «А» увійшли збірні команди: Саксаганського, Довгинцівського та Центрально-Міського районів; до групи «Б» потрапили команди: Металургійного, Інгулецького та Тернівського районів. Команди, що зайняли в своїх групах другі місця зустрілися між собою за право володіти «бронзовими» нагородами. В двобої між збірними командами Довгинцівського та Інгулецького районів, перемогу святкували юні спортсменки з Довгинцівського району  (тренер Новіньков М. О.). Переможці групового раунду - спортсменки з Саксаганського та Металургійного районів, змагалися між собою у фіналі за право володіти почесним трофеєм - «Кубком Криворізької міської федерації баскетболу».

Під керівництвом тренера Токарчука Ю. Т., сильнішими виявилися саксаганочки, збірна команда юних баскетболісток з Металургійного району, під керівництвом тренера Дагларова М. М., посіла друге місце.

Переможці та призери І відкритого районного  турніру з баскетболу серед дівочих збірних районних команд учнів закладів загальної середньої освіти 9-11 класів на «Кубок міської федерації баскетболу» були нагороджені кубками та грамотами. Від депутата Саксаганської районної у місті ради політичної партії «Опозиційний блок» Резниченка Олексія Сергійовича всі команди учасниці спортивного заходу отримали солодкі подарунки у вигляді тортів.

Організаційний комітет турніру визначив найкращих гравців, ними стали:

- кращим центровим – Олійник Карина (Саксаганський район);

- кращим захисником – Кириченко Катерина (Металургійний район);

- кращим нападником – Потибня Діна (Довгинцівський район).

Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні турніру міській федерації баскетболу в особі її президента Буряка Анатолія Георгійовича, адміністрації комунального позашкільного навчального закладу "ДЮСШ № 8" КМР в особі в. о. директора Заїменко Інни Володимирівни та депутату Саксаганської районної у місті ради Резниченку Олексію Сергійовичу.