Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Небесна Сотня білих журавлів…

20 лютого 2019 року, в рамках волонтерського патріотичного проекту «З Україною в серці», у Криворізькому державному комерційно-економічному технікумі відбулись тематичні заходи, приурочені пам’яті про Героїв Небесної Сотні та героїв АТО, а також з нагоди Міжнародного дня рідної мови.

День розпочався з Уроку пам’яті, під час якого студенти урочисто вшанували пам'ять про героїв квітами біля меморіальної дошки Іллі Гайдука.

Пізніше в актовій залі закладу відбулося літературно-театралізоване дійство за назвою «Небесна Сотня білих журавлів…». Програма проводилася для студентів та школярів міста.

Звичайно такий захід не міг відбутися без людей, безпосередньо пов’язаних з означеними подіями, тож до технікуму завітав почесний гість – Фісун Валерій Кімович – представник координаційного Центру допомоги учасникам АТО, полковник, Народний Герой України, учасник численних бойових дій, зокрема Революції Гідності.

КДКЕТ постійно виконує місію пропагандиста національних та духовних цінностей, є виразним культурним осередком Саксаганського району. Тож сьогодні, у складний час державних катаклізмів, студентсько-педагогічний колектив закладу прийняв рішення про необхідність проведення такого важливого заходу до пам’ятних дат.

Цього дня технікум гостинно відчинив двері для всіх небайдужих, а особливо для молодших друзів – школярів. Всі охочі змогли детально познайомитися з особливостями закладу. Гостинний прийом, цікаві майстер-класи від молодих фахівців, презентація патріотичної галереї занурили відвідувачів у багатогранний світ КДКЕТ, де панують власні цінності і традиції.

Літературно-театралізована програма від молодіжного студентського театру «Меркурій» стала окрасою дня. Дійство розпочалося мандрівкою у давнину, легендою про народження України. Незабутні емоції подарували колоритні образи неньки-України у терновім вінку та українців, які своєю силою, красою і любов’ю до Батьківщини нарешті скидають тернові пута. Чуттєві віршовані рядки нібито з вуст загиблого Гайдука Іллі, сердечна розмова Сина з Матір’ю у студентському виконанні наснажили всіх світлим оптимізмом, волею до життя, вірою в щасливе майбутнє. Окрему сторінку заходу було присвячено українській мові як найкоштовнішому скарбу нашої нації.

Зворушливі інсценізовані діалоги, душевний спів, різнопланові хореографічні композиції, нагадали всім про вічні цінності миру, свободи, неповторності людського життя. Оптимістичний струмінь надії, віри в перемогу і щастя України наприкінці заходу наснажив і об’єднав всіх теплими почуттями. Молоді аматори студентського театру через високу майстерність та палкі серця розказали звитяжну історію боротьби, випробувань, любові та негаснучої народної пам’яті.