Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Районні військово-спортивні змагання школярів «Патріоти Кривбасу» з нагоди 75-ї річниці визволення міста Кривого Рогу від нацистських загарбників

З нагоди 75-ї річниці визволення міста Кривого Рогу від нацистських загарбників, в Саксаганському районі, в два етапи 19 лютого 2018 року на базі КГ № 91 (вул. Генерала Радієвського, 48) та 20 лютого 2019 року на базі КЗШ № 19 (вул. Івана Авраменка, 20) відбулися традиційні районні військово-спортивні змагання «Патріоти Кривбасу» серед збірних команд учнів закладів загальної середньої освіти 10-х класів, де взяли участь 220 учнів з 20 закладів освіти.

19 лютого 2019 року на базі КГ № 91 відбулися змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки, де кожен заклад представляли по два учасники (юнак та дівчина). 20 лютого 2019 року на базі КЗШ № 19, згідно з положенням, допризовна молодь району змагалася в особисто-командних вправах ще у семи дисциплінах: підтягуванні на перекладині, підготовці зброї до стрільби, стройовій підготовці, комплексній вправі за одну хвилину, поштовху 16 кг гирі за дві хвилини, змаганнях серед дівчат з накладання розбіжної пов’язки на ліктьовий суглоб лівої руки та командній вправі «перетягування канату».

На параді відкриття районного військово-спортивного заходу для всіх учасників змагань, гостей та вболівальників свою майстерність продемонстрували: курсанти Донецького юридичного інституту з показовим виступом з затримання правопорушників та вихованки студії естрадної хореографії «Руаяль» (керівник Зайвенко К. П.).

Під час підрахунку загальнокомандних результатів серед учасників заходу було проведено розважальні змагання зі швидкої техніки пришивання гудзиків до фрагменту тканини. Найбільш швидкими та технічними виявилися наступні учні: перше місце з результатом 1, 25 хв. виборола Криворучко Ірина (КСШ № 107), другою з результатом 1,39 хв. стала Лейдь Вікторія (КЗШ № 19), третє місце з результатом 1,5 хв. залишив за собою Стріжеус Денис (КСШ № 74).

Переможці та призери особистого заліку в військово-спортивних змаганнях були нагороджені грамотами та медалями. В загальнокомандному заліку переможцями районного заходу стала збірна команда КГ № 91 (вчитель Лепендін О. О.), друге місце виборола збірна команда КЗШ № 19 (вчитель Трофименко С. Ф.), третє місце залишила за собою збірна команда КСШ № 174 (вчитель Гриньок В. Д.). В командній вправі «перетягування канату» кращими стали наступні заклади: перше місце – КЗШ № 91 (вчитель Лепендін О. О.), друге місце – КНВК № 35 (вчитель Старушенко В. В.), третє місце – КЗШ № 118 (вчитель Твердохліб О. М.).

Всі команди-призери районних змагань були нагороджені кубками та грамотами. Переможці та призери командної вправи з перетягування канату отримали солодощі у вигляді тортів від кондитерського цеху ТМ «Ідеал» ФО-П Плахтієнко Валентина Тимофіївна.

Цього дня всі учасники змагань показали свої неабиякі здібності. І хай за положенням заходу призерами вважаються лише три команди, переможцями стали всі присутні, адже тут вирував справжній патріотичний український козацький дух, національну самосвідомість, дружба та взаємоповага один до одного, величезний заряд позитивних емоцій та гарного настрою.

Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні районного військово-спортивного заходу «Патріоти Кривбасу» адміністрації КЗШ № 19 в особі директора Євдокимової Тамари Василівни, адміністрації Донецького юридичного інституту в особі директора Панченка Миколи Анатолійовича та директору кондитерського цеху ТМ «Ідеал» Плахтієнко Валентині Тимофіївні.