Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Єдина моя Батьківщина»

   22 січня по праву можна вважати одним з найважливіших днів в історії українського народу, особливим для кожного, хто любить і шанує свій рідний край, землю, де народився і живе сьогодні.

   Саме в цей день український народ святкує День Соборності України. Це свято означає, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми - єдиний народ!

   Майже сторіччя пройшло (22 січня 1919 рік) відтоді, як на волелюбному зібранні перед Київською Софією було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

   Ми повинні усвідомлювати, що лише народ, об`єднаний спільним баченням свого майбутнього, здатний подолати усі труднощі на цьому шляху.

   Сьогодні свято Соборності України – це особливе свято для кожного українця, для кожного патріота своєї держави.

   На жаль, цьогоріч, цей день має гіркий присмак втрат і саме сьогодні ми відзначаємо це свято, виборюючи власні землі на сході нашої держави та відстоюючи права та свободи громадян.

   Неодноразово завойовуючи перемоги далеко за межами рідного району та міста, наші земляки-саксаганці, переживають хвилини радості й піднесення, коли урочисто лунає Державний Гімн та гордо здіймається Державний Прапор.

   22 січня 2016 року о 15.00 з метою підняття громадської свідомості мешканців району, виховання почуття патріотизму, єдності та любові до Батьківщини у виконкомі районної у місті ради проведено районний урочистий захід з нагоди Дня соборності України «Єдина моя Батьківщина», в якому взяли участь: заступник голови районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради Скляр С. Л., депутати місцевих рад, керівники підприємств, установ, закладів району та їх трудові колективи. Родзинкою свята був відео-ряд підготовлений Криворізькою загальноосвітньою школою № 120, у якому мешканці району і міста висловили свою думку: - «Що для мене День Соборності України?». Присутнім свято запам’яталося яскравими виступами творчих колективів району та теплою атмосферою, що панувала у залі.