Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

500-річчя Реформації

17 листопада у рамках відзначення 500-річчя Реформації було проведено навчання депутатів районної у місті ради.

Цього року весь світ, а разом з тим і наша країна відзначають важливу та знакову подію – 500 років Реформації, релігії, яка здійснила фундаментальний вплив на розвиток усієї європейської цивілізації. Відповідно до Указу Президента України від 26. 08. 2016 № 357/2016 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації» та з метою визнання вагомого внеску протестантських церков і релігійних організацій в розвиток релігійної, культурної і соціальної сфери України, вияву поваги до їхньої ролі в українській історії та становленні незалежної держави, у Києві та багатьох інших містах відбувається проведення тематичних наукових конференцій, симпозіумів, круглих столів, семінарів, інших наукових та просвітницьких заходів.

Саксаганський район також не залишився осторонь такої визначної події. Послухати пізнавальну доповідь голови Правління громадської організації «Волонтерська платформа» Сергія Бурлаки зібрався депутатський корпус районної у місті ради. Присутніх було поінформовано про основні віхи в історії Реформації, про протестантизм сьогодні та про його масштаби в Україні та світі. Учасники заходу дізналися також імена видатних діячів-реформаторів, чиї погляди та переконання відіграли визначну роль у розвитку та становленні Реформації як церковно-релігійного, духовно-суспільного та політичного руху оновлення у країнах Західної та Центральної Європи, направленого на повернення до біблейських першоджерел християнства.

Слід зазначити, що подібні заходи мають величезне значення для кожного свідомого громадянина нашої країни, адже не тільки несуть просвітницькі ідеї та допомагають відродити культурні та релігійні цінності, а ще й сприяють формуванню толерантного, лояльного ставлення до представників різних релігій, моральному збагаченню і, що найважливіше, духовному об’єднанню всього нашого суспільства.