Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання за довіреністю

Звичайно, найлегший та найшвидший шлях змінити місце реєстрації –самостійно звернутися до відділу реєстрації місця проживання громадян або до центру надання адміністративних послуг за місцезнаходженням житлового приміщення, але життєві обставини бувають різними.

П. 18, 26 Постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 №207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру» передбачена можливість подання документів на реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання особи за зверненням її представника.

Для цього представник, крім пакету документів, повинен надати:

- документ, що підтверджує особу представника;

- документ, що підтверджує повноваження особи як представника.

Представник зацікавленої у реєстрації/знятті з реєстрації особи при здійсненні процедури «прописки» може вчиняти дії від імені особи, яку він представляє, виключно у межах наданих йому повноважень, на підставі довіреностей, оформлених у порядку, встановленому законом.

Порядком вчинення нотаріальних дій нотаріусами передбачено, що в довіреності мають бути чітко визначені юридичні дії, які належить вчинити представнику. Вони повинні бути правомірними, конкретними та здійсненними. В зв’язку з чим, у довіреності повинно бути обов’язково вказано, що представнику надається право здійснювати реєстрацію/зняття з реєстрації особи за місцем проживання з вказівкою адреси реєстрації.

У довіреності обов’язково повинен бути зазначений строк її дії. Довіреність, у якій не вказана дата її вчинення є нікчемною.