Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Що буде з «сирітським» житлом?

В Саксаганському районі на обліку служби у справах дітей перебуває 311 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За більшістю з них зберігається житло на праві користування або на праві власності.

Діти, якім не пощастило мати житло, перебувають на квартирному обліку виконкому районної у місті ради.

Головним завданням служби у справах дітей виконкому районної у місті ради є контроль за умовами утримання збереженого житла. Тому, з початку 2017 року, кожного першого та останнього четверга місяця здійснюються комісійні обстеження означених приміщень.

Під час обстежень перевіряється санітарно-гігієнічні умови, наявність заборгованості за житлово-комунальні послуги та своєчасність сплати поточних нарахувань, проводиться бесіда з законними представниками дітей щодо своєчасного вступу у спадщину після померлих батьків, про що складається відповідний акт.

Здебільшого стан квартир відповідає нормам утримання, але деякі  помешкання перебувають у незадовільному стані: потребують капітального або косметичного ремонту, в яких існує заборгованість за житлово-комунальні послуги. Зазвичай, це квартири, у яких проживають батьки, позбавлені батьківських прав, відносно своїх дітей, або їх родичі. Отже, спосіб життя після винесених судових ухвал майже не змінюється, їх, як і раніше, не турбує, в якому стані перебуває житло, право користування яким мають діти .

У таких випадках служба у справах дітей виконкому районної у місті ради тримає зазначене житло на особливому контролі, залучивши до співпраці працівників центру соціальних служб, співробітників поліції, ТОВ «Житлосервіс-КР» тощо.

Крім того, діючим законодавством, передбачено накладення арешту або заборону на відчуження такого майна.

Тож, «сирітське» житло буде збережено!