Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація щодо видачі довідок про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та продовження терміну дії раніше виданих довідок

   Відповідно до частини восьмої статті 4 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» термін дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи становить шість місяців з моменту її видачі.

   У випадку продовження дії обставин, що визначені у статті 1 вищевказаного закону, термін дії довідки може бути продовжено  на наступні шість місяців шляхом звернення внутрішньо переміщеної особи до відповідного  структурного підрозділу соціального захисту населення.

   Міністерством соціальної політики України рекомендовано структурним підрозділам соціального захисту населення проставляти на зворотньому боці довідки відмітку про продовження терміну її дії на наступні шість місяців, засвідчену підписом посадової особи та скріплену печаткою.

   Разом з тим, у разі зміни інформації, яка подавалася внутрішньо переміщеною особою у попередній заяві, відповідний структурний підрозділ соціального захисту населення видає такій особі нову довідку терміном на шість місяців, а раніше видана довідка вилучається.

   Враховуючи вищевикладене, пропонуємо громадянам, які внутрішньо переміщуються, звертатись до управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради для продовження терміну дії раніше виданих довідок за адресою: вул. Софії Перовської, 16а, каб. 203, 207, телефон для довідок: 64-11-49.