Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День медичного працівника

Протягом багатьох років у третю неділю червня медичні працівники відзначають своє професійне свято. День медичного працівника відзначається як свято людей, які віддали себе благородній справі для збереження життя і здоров’я громадян. Символічно, що День медичних працівників припадає завжди на вихідний день – неділю, оскільки професія медичного працівника не завжди дозволяє людині, яка її обрала, повністю насолодитись відпочинком у вихідні дні, та навіть нічним сном. Вітчизняна медицина має давню історію, багатовікові традиції та базується на міцному народному підґрунті. Перші згадки про лікарні та медиків Київської Русі винайдені на сторінках знаменитої «Руської Правди» датованої ХІ ст. Саме в цьому збірнику стародавнього права в Київській державі згадується про притулки для інвалідів та хворих, які організовували при монастирях. В літописах є згадки про декілька таких лікарень. Так, при Києво-Печерському монастирі функціонував безкоштовний притулок для хворих, де лікували хвороби та зцілювали рани. В стародавньому Переяславі ХІ ст. була відкрита «будова банна й лікувальна», де, як і в Києві, знаходили притулок та безкоштовну медичну допомогу знедолені та скалічені.

Традиційно, у районі напередодні свята 14, 15 та 16 червня 2017 року проведено урочистості, в яких взяли участь представники виконкому Саксаганської районної умісті ради, керівники медичних закладів, трудові колективи. У цей день привітали всіх медичних працівників зі святом, а кращих представників трудових колективів відзначено грамотами. Традиції святкування дня медичних працівників в кожному трудовому колективі різні. Хтось віддає перевагу гучному святкуванню, хтось – тихому, майже сімейному, відзначенню свята в колі колег. Значна частина медичних працівників зустрічають свято на робочому місці, оскільки хвороби, на жаль, не знають свят та вихідних.

Дорогі медпрацівники, бажаємо вам міцного здоров’я, тому що і наше здоров’я в цьому випадку буде під вашим надійним захистом! Щастя вам і вашим родинам! І звичайно ж успіхів у роботі, тому що від цього залежить швидкість нашого одужання!