Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Патріотичні перегуки

   2015 рік – це особливий рік для мешканців Саксаганського району, бо саме в цьому році  нашому району виповниться 40 років. Старожили пам’ятають, як стрімко зростав і розбудовувався  район в перші роки від свого заснування: мікрорайони Ювілейний, Сонячний, Гірницький, бульвар Вечірній – всі вони з’явились вже в Саксаганському районі. А разом із житловими масивами зростали і заклади освіти. На момент створення району – в 1975 році – на його території існувало 10 шкіл, історія ще 17 розпочалась разом з історією  району.  Знаменно, що останньою до утворення району було відкрито в 1974 році середню школу № 91, яка вже тоді мала свій басейн і чудову ділянку для озеленення, а згодом отримала статус Криворізької гімназії № 91 і прославляє Саксаганський район далеко за його межами.

   Ровесницею району стала середня школа № 35, яка стрімко зростала і розвивалась, тому з 2011 року отримала статус   Криворізького навчально-виховного комплексу № 35 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – багатопрофільний ліцей «Імпульс» і є знаною в усій Україні.

   Тож до 40-річного ювілею Саксаганського району на сайті відділу освіти започатковано рубрику «Патріотичні перегуки», в рамках якої протягом двох місяців оприлюднюються і до листопада 2015 року будуть ще публікуватися матеріали із славної історії закладів освіти під загальною назвою «Історія закладу в історії району». Беручи участь у «перегуках», освітяни звертаються до пам’ятних сторінок з історії закладу, цікавих акцій та ініціатив, пригадують визначних працівників і уславлених випускників – словом, діляться з саксаганцями своїми спогадами, досягненнями, враженнями і мріями.

   Таким чином, у віртуальному просторі зростає гармонійний образ освітянської  Саксаганщини як пам’ятник всім, хто її вибудував, і як проекція у майбутнє.

   До ювілею району всі ці матеріали будуть зібрані в музейному фонді КПНЛ,  бо саме  відкриттям цього закладу – першого в Кривому Розі закладу нового типу – завершився  процес формування освітянського простору Саксаганського району.