Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Ціни на продукти КОНТРОЛЮЮТЬСЯ…

Ціни на товари відчутно вдарили по кишеням українців. Підвищення відбулося у зв’язку із зростанням цін на паливо, підвищення закупівельної ціни, тощо.

У мережах магазинів зізнаються, були вимушені призупинити усі цінові акції, пояснюючи тим, що акційні товари потребують збільшених товарних залишків, а їх забезпечити дуже складно.

Тому, на період дії воєнного стану в країні запроваджено контроль цін на основні товари споживчої групи. Згідно з постановою КМУ від 06.03.2022 № 223 контроль покладено на обласні військові адміністрації разом з Національною поліцією, Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державну службу з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Ціни на визначені товари можуть підніматись не більше як на 10% оптово-відпускної ціни, щоб заклади залишались рентабельними.

Відділом розвитку підприємництва виконкому Саксаганської районної у місті ради постійно ведеться роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання, що здійснюють торгівлю продуктами харчування, щодо націнки на товари першої необхідності в межах, встановлених законодавством.