Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Цьогоріч паліїв трави прирівнюватимуть до диверсантів

3 березня  Верховна рада України внесла зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

Так, у статті 113 “Диверсія” до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали.

В обґрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану ці дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни.

Як зазначають в службі ДСНС України, спалювання сухої рослинності у військовий час може бути прирівняне до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості бійцями ЗСУ та територіальної оборони. https://ips.ligazakon.net/document/view/t222113?ed=2022_03_03&an=18