Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Бережемо водні ресурси!

Вода - це наша культура і основа життя на землі. Ій належить найважливіша роль у виникненні життя, у формуванні фізичного, хімічного середовища, клімату та погоди на нашій планеті. З якістю питної води пов'язаний стан здоров'я людей, екологічно безпечне харчування, вирішення проблем медичного і соціального характеру.

18 березня 2019 року спеціалістами управління екології виконкому Криворізької міської ради, виконкому Саксаганської районної у місті ради, Криворізького міського відділу лабораторних досліджень державної установи «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України», представником громадської спілки «Екологічна рада Криворіжжя» Маякова Й. Д. відібрано проби з поверхневих водних об’єктів в Саксаганському районі для виконання фізико-хімічних та бактеріологічних досліджень води.

З метою виявлення та ліквідації неочищених стічних вод, було взято проби води у трьох точках, а саме:

- з поверхневого водоймища біля мосту КНС-32 в районі «Дубки»;

- в районі вхідного порталу ІІ Саксаганського тунелю (лівий берег річки Саксагань);

- в районі вхідного порталу І Саксаганського тунелю (західний берег Саксагагнського водосховища)

Результати досліджень будуть оприлюднені додатково.

Шановні мешканці району, якщо ви стали свідками забруднення річки Саксагань чи інших водойм в районі каналізаційними або іншими несанкціонованими скидами просимо повідомити про такі факти виконком Саксаганської районної у місті ради з прив’язкою до місця скиду (вул. Володимира Великого, 32; [email protected]).