Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях

Сім’ї, у яких є троє та більше дітей, в Україні вважаються багатодітними. Такі родини отримують цей статус, а разом з ним – деякі пільги та соціальні виплати.

Так, кожна сім’я, яка має статус багатодітної, має можливість оформити допомогу на дітей. Допомога призначається на третю і кожну наступну дитину до досягнення нею 6-річного віку та виплачується щомісяця у розмірі 2100 грн.

Якщо ж у сім’ї одночасно народилися двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, допомога виплачується на кожну дитину.

Для оформлення допомоги на дітей одному з батьків, які фактично мешкають разом з дитиною, необхідно звернутися до управління праці та  соціального захисту населення  із заявою, яка заповнюється на підставі оригіналів паспорта та реєстраційного номеру облікової картки платника податків та надати копії наступних документів (із пред’явленням оригіналів):

  • свідоцтва про народження дітей;
  • посвідчення батьків багатодітної сім’ї;
  • посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (після виповнення 6 років).

За більш детальною інформацією можна звернутися за номером телефону: 098 360 20 04.