Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Будьте сильними на землі, небо для нас тримає Небесна Сотня

20 лютого в Україні відзначають День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Саме цього дня у центрі столиці, на Майдані Незалежності, загинуло найбільше активістів Революції Гідності.

Герої Небесної Сотні – уособлення людської, громадянської та національної відваги й самовідданості. Почуття гідності та честі, право на самовизначення є головними цінностями українців. Ці риси об’єднують наших героїв – борців за свободу та незалежність України різних часів.

Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір.

Сьогодні, в умовах війни, маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність.

У рамках Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні у закладах освіти були проведені години пам’яті «Небесна сотня: Герої не вмирають»; «З Україною в серці»; «Вони завжди у наших серцях»; уроки-реквієми «Їх дух незламний»; виставки малюнків «Янголи пам’яті»; «Герої вільного народу».