Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Монетизація пільг. Зміни в законодавстві стосовно готівкової грошової форми виплати

Кабінет Міністрів України скасував обмеження монетизації пільг з оплати за житлово-комунальні послуги. Громадяни пільгових категорій відповідно до чинного законодавства, з 01 січня 2020 року зможуть у будь-який час перейти на готівкову форму отримання пільг. Раніше таким способом виплати пільг могли скористатися тільки ті пільгові категорії громадян, які подали відповідну заяву в структурні підрозділи соціального захисту населення до 15 жовтня (15 травня). Беручи до уваги вищевикладене, в разі, якщо пільговик бажає отримувати пільги готівкою, необхідно подати відповідну заяву до управління праці та соціального захисту населення за місцем перебування на обліку, зазначивши реквізити особового рахунку, відкритого у банківській установі або поштового відділення та актуальний мобільний номер телефону. При цьому при собі необхідно мати оригінали документів, що засвідчують особу, технічний паспорт на квартиру (будинок), за адресою якого надається пільга, дані про особові рахунки в організаціях – надавачах послуг для звірки актуальності інформації зазначеної в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги.

За більш детальною інформацією звертатись до управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою вул. Софії Перовської 16А, II поверх, каб. № 203, тел. 440-17-46 або багатоканальний телефон 94-72-42 (номер 3), з понеділка по п’ятницю з 8.30 до 12.30 та з 13.00 до 17.00.