Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Традиційний районний турнір з футболу «Кубок Друзів» серед старшокласників мікрорайону Артема, присвячений до Дня Державного Прапора України

   З метою організації змістовного дозвілля та зайнятості дітей, підлітків і молоді під час літнього оздоровчого періоду, популяризації та розвитку футболу в районі, організації фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед населення всіх вікових груп, зміцнення їх здоров’я шляхом залучення до регулярних занять футболом, а також патріотичного виховання українського духу, за ініціативи депутатів районної у місті ради,  голови Саксаганської районної у місті ради Беззубченка Валерія Вікторовича,  до Дня Державного Прапора України, п’ятий рік поспіль, на футбольному майданчику КЗШ № 72 та КСШ № 107 22 серпня 2014 року відбувся турнір з футболу «Кубок Друзів» серед старшокласників мікрорайону Артема. В змаганнях взяли участь 60 спортсменів з чотирьох закладів освіти (КЗШ №№ 14, 58, 72 та КСШ № 107).

   Парад учасників турніру розпочався з хвилини мовчання в пам'ять загиблих військовослужбовців в АТО. Привітали спортсменів з п’ятирічним ювілеєм турніру  голова  Саксаганської районної у місті ради Беззубченко Валерій Вікторович та заступник голови обласної федерації  футболу Левицький Ігор Васильович, які й отримали право першого удару по м’ячу.

   На стадіоні зібралося чимало вболівальників з числа учнів вищеназваних шкіл, вчителів, батьків та мешканців мікрорайону.    

   Змагання обслуговували кваліфіковані судді від міської федерації футболу, а задля видовища спортивні баталії коментував професійний коментатор.  Для вболівальників були виставлені лави, працювала виїзна торгівля напоями та морозивом. Турніром зацікавилися заходи масової інформації (телебачення, радіо та газети).

   За жеребом команди-учасниці змагань були розділені на дві групи по дві команди.  Ігровий  вечір  о  15.00  відкрили  команди  КЗШ  №  72  та  КЗШ

№ 14. Перемогу святкували господарі майданчику з рахунком 7:1. Другими в двобої зустрілися команди КЗШ № 58 та КСШ № 107, в якому  перемогу з рахунком 8:1 святкували  учні спеціалізованого закладу. Фінальний двобій між КЗШ № 72 та КСШ № 107 закінчився з рахунком 2:2, не виявивши переможця. Післяматчеву серію пенальті краще пробила команда КСШ № 107, яка вперше одержала перемогу.

   На церемонії нагородження переможці турніру окрім перехідного кубку, від депутатів районної у місті ради Беззубченка Валерія Вікторовича та Старовойта Василя Володимировича, для покращення матеріально-технічної бази школи, отримали також головний приз - газонокосарку. Всі команди-учасниці заходу, від спонсорів ТОВ «Арістей КР» і ФОП Гриша В. В. отримали солодкі призи у виді морозива та солодких напоїв.

   Організаційним комітетом були визначені кращі гравці турніру, ними стали:

-         кращий воротар – Шміголь Ігор (КЗШ № 72);

-         кращий захисник – Коценко Михайло (КСШ № 107);

-         кращий бомбардир – Горячов Віталій (КЗШ № 72 з результатом 4 м’яча).

   Тож, побажаємо турніру довгого життя та розширення, а його меценатам і засновникам, своїми діями постійно підтримувати спортивний вогонь в очах і серцях дітвори.        

   Лише завдяки цьому виконується наша головна мета  -  змістовне дозвілля та зайнятість наших дітей і виховання в них патріотів своєї держави. В здоровому тілі – здоровий дух! А здорова нація – здорове й розвинене суспільство! Не забуваймо це!