Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Свято української культури та хореографічного мистецтва

Свято руху, динаміки та хореографії відбулось 27 квітня в Саксаганському районі в рамках II туру міського фестивалю народної творчості «Весна Рудани - 2023». Різні стилі, образи, настрої були представлені кращими колективами району: бальні, сучасні, класичні, народні, а саме:

- зразковий аматорський колектив народно-сценічного танцю «Дзиґа»;

- зразковий аматорський ансамбль бального танцю «Натхнення»;

- народний аматорський ансамбль народного танцю «Гірник»;

- зразковий естрадно-хореографічний колектив «Посмішка».

Кожен поціновувач певного стилю здобув порцію драйву, професіоналізму та краси. Колективи палаців культури району отримали довгоочікувану зустріч з вдячними глядачами та заслужені овації за титанічний труд та високу майстерність.      
А зірковий майстер-клас з джаз-фанку з чотириразовою чемпіонкою світу, чемпіонкою України з сучасних танців, володаркою кубка Світу з джаз-фанку, хореографом-постановником команди, яка входить в топ-13 кращих команд України shadow team, організатором міжнародних класів, суддею міжнародних чемпів Анастасії Коваль пройшов у шаленій творчій атмосфері та не залишив байдужим жодне серце. Анастасія Коваль поділилася своїм безцінним професійним досвідом та додала наснаги розвиватися завдяки таким мотиваційним та енергійним танцем! 
Сучасний культурний розвиток у Саксаганському районі вже неможливо уявити без міського фестивалю народної творчості «Весна Рудани - 2023». Це одне із найбільш довгоочікуваних свят в районі. Усі гості мали змогу насолодитись українськими та сучасними танцями, піснями, забавами, придбати вироби ручної роботи та сувеніри. Фестиваль зарядив енергією танців, подарував незабутні враження та позитивні емоції.