Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

В рамках місячника з благоустрою працівники ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» долучились до загальноміських заходів з прибирання та впорядкували території геологічної пам’ятки природи «Сланцеві скелі»

На території Саксаганського району знаходиться геологічна пам’ятка природи місцевого значення «Сланцеві скелі», статус якої закріплено рішенням виконавчого комітету Дніпропетровської області від 22.06.1972 № 391. Пам’ятка природи являє собою природні комплекси виходу на денну поверхню аспідних сланців - порід середньої світи Криворізької серії докембрію та стародавніх гірничих розробок. Висота скель досягає близько  20 метрів над рівнем води в річці Саксагань (через територію скель проходить старе русло річки Саксагань).

На сьогодні охоронні зобов’язання щодо збереження території геологічної пам’ятки закріплено за ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», в рамках яких працівниками структурного підрозділу підприємства – шахтоуправління з підземного видобутку руди, організовано комплексне прибирання території Сланцевих скель від побутового сміття та сухого гілля.

Закликаємо власників приватних домоволодінь, прилеглих до пам’ятки природи, та відвідувачів пам’ятки, берегти геологічне надбання району та не смітити на території. Нагадуємо, що чинним природоохоронним законодавством заборонено забруднення територій природно-заповідного фонду, спалення сміття тощо!