Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Кожній дитині потрібна родина!

Сім’я – місце, де започатковується життєвий досвід кожної людини, це невід’ємний компонент людського життя, який дарує тепло і життєвий досвід, довіру і любов до навколишнього світу. Для кожної дитини дуже важливо зростати в сім’ї, адже тільки там, дитина може бути по справжньому щасливою і стати повноцінною особистістю. На жаль, не завжди це можливо в біологічній родині і альтернативою такої сім’ї, можуть слугувати інші форми сімейного влаштування, а саме: усиновлення, опіка, прийомна сім’я або дитячий будинок сімейного типу.

Основною метою яких є забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Держава надає постійну соціальну підтримку опікунським та прийомним сім’ям, а також дитячим будинкам сімейного типу. Для здійснення соціального супроводження за сім’ями, в яких виховуються діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, закріплюється соціальний працівник відповідного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У Саксаганському районі станом на 31 січня 2023 року функціонує шість прийомних сімей та два дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 23 прийомні дитини та троє біологічних дітей.

Якщо Ви небайдужі, а Ваше серце сповнене добра та любові, якщо Ви бажаєте подарувати своє тепло та ласку дитині-сироті або дитині, позбавленій батьківського піклування, і подарувати справжню родину, запрошуємо Вас на співбесіду до служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: Дніпропетровської обл., м. Кривий Ріг, вул. Володимира Великого, 32.