Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Реєстрація місця проживання у Кривому Розі – нові правила вже діють!

Зміна місця проживання — одна з найпопулярніших та найскладніших в отриманні державних послуг. Кожен третій українець живе не за місцем реєстрації, а більше мільйона людей живуть без реєстрації взагалі. Щоб повідомити державі, де ви живете зараз, необхідно відстояти кілька черг та зібрати чимало паперових документів, але тепер це зміниться. 

01.12.2021 набрав чинності Закон України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні», яким запроваджено декларування місця проживання.

Серед основних змін – встановлено дві форми подання інформації про місце проживання:

- особисто, як було раніше, з поданням заяви в паперовій формі через центри надання адміністративних послуг (реєстрація місця проживання) та відділи реєстрації місця проживання громадян;

- в електронному вигляді, шляхом заповнення онлайн декларації через портал «Дія», без необхідності втрачати час на відвідування будь-яких установ: центрів надання адміністративних послуг, відділів реєстрації місця проживання громадян або військових комісаріатів (декларування місця проживання).

Важливий момент – відомості про житло повинні бути внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та внесений окремий номер запису в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів (за наявності) або відомості, зазначені у військово-обліковому документі відповідно до переліку, встановленого Кабінетом Міністрів України.

Також, відмінено проставлення штампу про реєстрацію місця проживання фізичної особи до документів.

Всі актуальні дані про «прописку» тепер зберігаються лише в електронному вигляді. Старі записи залишаються без змін.

Шановні Саксаганці! Користуйтесь електронними послугами. Цінуйте свій час.