Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Якщо гудуть сирени

В останній день листопада  згідно з Планом основних заходів цивільного захисту на рік в місті було проведено перевірку системи централізованого оповіщення. Мешканці чули тривале завивання сирен, знали, що нічого страшного не трапилося, але якщо в інший день ви почуєте звуки сирени чи знаєте ви що треба робити?

Перш за все треба пам’ятати, що тривале (понад 1-2 хв.) завивання сирен – це сигнал «УВАГА ВСІМ», а не як було раніше «Повітряна тривого»; він може повідомляти про надзвичайну ситуацію, яка трапилася в місті або області, а може лише тільки повідомляти про загрозу виникнення небезпечних факторів. Отже по-перше почувши сирену -   зберігайте спокій, не панікуйте. «Увага всім» привертає увагу населення та повідомляє про необхідність дізнатися інформацію про подію, яка стала причиною спрацювання сирен. Тож по-друге необхідно якнайшвидше ввімкнути радіо або телевізор на муніципальному каналі, де після гудіння сирен передається мовна інформація для населення. Уважно прослухайте повідомлення, що передається. З повідомлення ви дізнаєтеся, що та де трапилося, куди вам прибути, порядок ваших дій. З повідомлення ви дізнаєтеся що та де трапилося та, порядок ваших дій, щоб зберегти життя та здоров’я. Будьте взаємоуважні повідомте почуту інформацію сусідам та знайомим.

Всі ми сподіваємося, що дані поради не знадобляться, але треба їх  знати та навчати своїх дітей.