Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Криворізька північна ОДПІ повідомляє

До уваги платників податків!

Криворізька північна ОДПІ повідомляє, що Міністерством фінансів України затверджено наказ від 23.09.2016  № 837 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547" відповідно до якого, вимоги щодо відображення акцизного податку (або іншого податку) у Книгах обліку розрахункових операцій (КОРО) не поширюються на записи, які формуються на підставі фіскальних касових чеків, що друкуються реєстраторами розрахункових операцій (РРО), версії внутрішнього програмного забезпечення, яких включено до Державного реєстру електронних контрольно-касових апаратів та комп'ютерних систем до 11.03.2016.

КОРО за формами, наведеними у додатках 1 та 2 до Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 28.08.2013 № 417, можуть бути зареєстровані, перереєстровані у відповідному контролюючому органі, а також використовуватись суб'єктами господарювання до скасування реєстрації таких КОРО.

При розрахункових операціях за підакцизні товари такі КОРО можуть використовуватись за умови відображення сум акцизного податку (або іншого податку) у графах, в яких відображається сума ПДВ.

Крім того, внесено зміни до форм:

- Книги обліку розрахункових операцій на РРО;

- Книги обліку розрахункових операцій на господарську одиницю.

Наказ набув чинності з 04 листопада 2016 року (опублікований в «Офіційному віснику України» №85 від 04.11.2016).

 

Чи включаються витрати на придбання паливно-мастильних матеріалів  до складу витрат підприємця на загальній системі оподаткування?

Фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування має право включити до складу витрат вартість використаних пально-мастильних матеріалів після одержання доходу, який безпосередньо пов’язаний з понесеними витратами від здійснення підприємницької діяльності, на підставі документально підтверджених первинних документів, зокрема угод, актів виконаних робіт (наданих послуг), товарно-транспортних накладних, розрахункових документів, тощо.

Порядок оподаткування доходів фізичних осіб – підприємців визначений ст. 177 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ).

Згідно з п. 177.2 ст. 177 ПКУ об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та не грошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи – підприємця.

Пунктом 177.4 ст. 177 ПКУ визначено перелік витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізичною особою - підприємцем від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування, зокрема, витрати, до складу яких включається вартість палива й енергії, які можуть бути безпосередньо віднесені до конкретного об’єкта витрат.

 

Починаючи з 1 грудня 2016 року звіт з ЄСВ подається за новою формою

Криворізька північна ОДПІ нагадує, що наказом Міністерства фінансів України від 07.09.2016 N 813 "Про внесення змін до деяких наказів Міністерства фінансів України" внесені зміни, до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 N 435.

Отже, вперше за новою формою платники податків будуть звітуватися за листопад 2016 року.

Довідково: лист ДФС України від 08.11.2016 № 35758/7/99-99-13-02-01-17 «Про надання роз’яснення».

 

Роман Насіров: Підняття рівня мінімальної заробітної плати – крок до детінізації економіки

Необхідно підвищити рівень заробітних плат, адже від цього значною мірою залежать доходи держави. На цьому наголосив Голова ДФС Роман Насіров у інтерв’ю виданню «Деловая столица».

Він зазначив, що протягом року Державна фіскальна служба робить акцент на тому, щоб в Україні більше коштів збиралося з податку на прибуток та податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Зі збільшенням зарплат збільшиться абсолютна сума надходжень до державного бюджету.

«На початку року ДФСУ пропонувала підняти мінімальну зарплату до 5000 грн. І це дійсно крок до детінізації. Бізнесменам зробили крок назустріч – знизили ЄСВ. Але ми вважаємо, що не весь бізнес став виплачувати білу зарплату, тому боремося з такими маніпуляціями. І за рахунок підвищення мінімалки ДФСУ хоче змусити бізнес платити білі зарплати», - повідомив Роман Насіров.

Очільник ДФС також наголосив на тому, що  необхідно й надалі підвищувати рівень мінімальної заробітної плати.  

«Підприємець буде платити білу зарплату. Ми знаємо, що частина людей вважає за краще отримувати частину зарплати кешем, щоб отримувати субсидію. А значить, це шлях до детінізації. Якщо підприємству не потрібно буде знаходити джерело кеша для доплати зарплат, то йому і немає потреби провертати грошові афери, щоб витягнути кеш. Тобто це теж ще один крок до детінізації української економіки», – підкреслив Голова ДФС.

Він також зазначив, що вже на початку 2017 року необхідно затвердити мінімальну зарплату на рівні 5000 грн, а до кінця року - 7500 грн

«З державним бюджетом все гаразд, він наповнюється: бізнес щоквартально декларує все більше прибутку. У місцевих бюджетах теж коштів достатньо. А в наступному році їх буде ще більше. До того ж, за рахунок цих грошей можна легко забезпечити мінімальну зарплату - для початку в 3200 грн. Ми сподіваємося і впевнені, що парламент підтримає цю ідею», - наголосив Роман Насіров.

 

Обрано новий склад Громадської ради при ГУ ДФС у Дніпропетровській області

В приміщенні ГУ ДФС у Дніпропетровській області 29 листопада 2016 року відбулися установчі збори для формування Громадської ради при ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

На зборах, відкритих уповноваженим представником інституту громадянського суспільства, обрано головуючого зборів, секретаря та лічильну комісію на обрання кандидатів до нового складу Громадської ради.

Заслухано уповноваженого члена попереднього складу Громадської ради стосовно її діяльності і результатів роботи, а також представника ГУ ДФС у Дніпропетровській області щодо конструктивного діалогу та співпраці з громадськістю з питань сфери діяльності ГФС, реалізації податкової і митної політики.

За результатом проведення відкритого рейтингового голосування на зборах обрано новий склад Громадської ради при ГУ ДФС у Дніпропетровській області у складі 35 осіб.

 

Натисніть для перегляду повного тексту документу