Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

У пам’яті народній…

22 вересня, у День партизанської слави, з почуттям безмежної вдячності вся країна віддає данину поваги ветеранам антифашистського опору – колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі, вшановує пам’ять жертв воєнного протистояння тоталітарних режимів.

Напередодні свята, 20 вересня з нагоди Дня партизанської слави, у Саксаганському районі відбувся мітинг «У пам’яті народній…», який було проведено біля братської могили 272 радянських воїнів, які загинули при визволенні м. Кривого Рогу 22 лютого 1944 р. та 7 комсомольців-підпільників, розстріляних у вересні 1943 р. У заході взяли участь керівництво району, ветерани, представники трудових колективів, підприємств, закладів, установ, учнівська та студентська молодь, мешканці району – всього близько 300 осіб.

Пам'ять тих, хто не прийшов з війни і віддав своє життя в боротьбі з ворогом, присутні вшанували хвилиною мовчання. Після завершення мітингу, учасники заходу поклали квіти до братської могили.