Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Перший дзвоник

Перше вересня – День знань – особливе свято, завжди яскраве, насичене емоційністю та хвилюючою атмосферою! Голосно звучить урочиста музика, звідусіль лунають теплі привітання та побажання, адже для когось перший дзвоник дійсно пролунає вперше, а для когось – востаннє. 

2020/2021 навчальний рік буде особливим, підготовка до нього здійснюється в умовах адаптивного карантину, відповідно до нормативних документів та з урахуванням епідеміологічної ситуації по місту.

Заклади освіти району створили безпечні умови для учасників освітнього процесу: вихованців, учнів, педагогів та працівників. Приміщення закладів підготовлені до початку навчального року, зроблено поточні ремонти, оновлено розмітку, приміщення переформатовано для занять таким чином, щоб забезпечити максимально можливе фізичне дистанціювання.

У закладах дошкільної освіти розроблено адаптивний графік прогулянок відповідно до погодних умов. Педагогами напрацьований дидактичний матеріал з урахуванням ігрових форм та вікових особливостей дітей.

На виконання розпорядження голови районної у місті ради та з метою перевірки готовності закладів загальної середньої освіти району до роботи у новому навчальному році, 12 та 13 серпня 2020 року комісією з перевірки стану підготовки загальноосвітніх навчальних закладів здійснено їх об’їзд.  

13 серпня 2020 року відділом освіти виконкому районної у місті ради організовано проведення он-лайн нарад з керівниками закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної  освіти. Також через медіа ресурси проводиться просвітницька робота з батьками щодо дотримання правил перебування дітей в закладах освіти в умовах адаптивного карантину.

Бажаємо усім дітям успіхів у навчанні,  зустріти добрих і надійних друзів, працівникам закладів освіти – міцного здоров’я та терпіння, батькам – злагоди та добробуту в родини, всім нам – мирного неба над головою та якнайшвидшого повернення до звичайного способу життя. І нехай новий навчальний рік приносить тільки приємні враження!