Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

29-та річниця незалежності нашої держави

В історії українського народу є події, які мають надзвичайне значення, вони не втратили своєї актуальності й по сьогоднішній день. Однією з таких подій є здобуття незалежності 1991 року.

День Незалежності України – головне державне свято, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення нашої держави в її сучасному вигляді.

Це проголошення стало кінцевим результатом багатовікової боротьби українського народу та його найвидатніших синів за незалежність України, яка протягом свого існування дуже часто страждала від посягань загарбників і в різні періоди входила до складу різноманітних держав та утворень.

Після проголошення незалежності розпочався процес міжнародного визнання нової держави. Першою незалежність України визнала Польща і вирішила встановити з нею дипломатичні відносини. А протягом першого року існування незалежної України, її державну самостійність визнали більше 130 країн, а вже на початку 2001 р. наша держава підтримувала дипломатичні відносини із 153 країнами світу.

Ця визначна дата навіки увійшла в історію молодої держави золотою сторінкою її біографії, започаткувала нову епоху в житті нашого народу, законодавчо закріпила його вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення.

Дорогі саксаганці, щиро вітаємо вас з Днем Незалежності України! Бажаємо вам і вашим рідним миру, спокою та злагоди, міцного здоров’я, щедрої долі, успіхів у справах та починаннях! Нехай ваші серця будуть сповнені гордістю за нашу державу, прагненням до єднання та порозуміння, а джерело віри, надії та любові до України буде невичерпним. Зі святом!

 

Цікаві факти про Україну:

  • Україна межує з сімома країнами: Польщею, Угорщиною, Словаччиною, Румунією, Білоруссю, Молдовою, Росією.
  • В українському місті Рахів, що в Закарпатській області, знаходиться географічний центр Європи.
  • Найглибша станція метро в Європі – Арсенальна. Вона знаходиться під землею на 105,5 метрів.
  • Найромантичніше місце в Україні – Тунель кохання. Це природний пам’ятник, який знаходиться в селищі Клевань Рівненської області на відрізку залізничної колії, що веде від Клевані до селища Оржів. Цей ботанічний феномен – зелений тунель ідеальної пропорційної арки, який створений заростями кущів і дерев, що сплелися між собою.
  • Пісня Carol of the Bells або Ring Christmas Bells, яка відома у всьому світі – це «Щедрик», авторства українського композитора Миколи Леонтовича.
  • Український духовий інструмент трембіта є найдовшим у світі.
  • АН-225 Мрія – найбільший літак у світі, який проектувався для перевезення космічних кораблів. Він володіє надвеликою вантажопідйомністю і зараз перевозить, в основному, комерційні вантажі.
  • Найбільшою областю в Україні є Одеська. Її площа становить 33 310 квадратних кілометрів.
  • Хрещатик – найкоротша столична центральна вулиця в Європі. Її протяжність – 1225 м.
  • Наша Україна володіє найбільшими запасами чорнозему в світі! Частка українського чорнозему в світі становить близько 30%.
  • Україна входить до трійки світових лідерів із виробництва меду.

Це все – НАША УКРАЇНА!