Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«єОздоровлення»: хто має право отримати кошти від держави для придбання путівок на відпочинок дітей?

В Україні запущено експериментальний проект для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки «Монетизація дитячого оздоровлення за принципом «гроші ходять за дитиною» – програму «єОздоровлення», тобто гроші на відпочинок і оздоровлення дітей будуть надаватись батькам.

У межах проекту запроваджено новий механізм надання послуги з оздоровлення та відпочинку дітей.

Відтепер держава напряму виплачуватиме родинам кошти, а батьки, спільно з дитиною, зможуть самостійно обрати заклад і придбати путівку для дитини.

Отримати кошти на придбання путівки має право:

один з батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, що виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї;

місце проживання такої дитини має бути задекларовано/зареєстровано на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

Починаючи з 1 червня 2024 року, батьки дітей зазначених категорій почнуть отримувати повідомлення про можливість одержати кошти для придбання путівки в межах проекту. Також самостійно перевірити, чи перебуває родина в переліку отримувачів коштів на оздоровлення дитини, можна за посиланням: http://e-ozdorovlennya.ioc.gov.ua/mop/e-health.

Батькам дітей, які є в цьому переліку, необхідно відкрити картку в АТ КБ «ПриватБанк» із спеціальним режимом використання, на яку буде зараховано 14 165 грн на кожну дитину. Потім – обрати один з закладів оздоровлення і відпочинку вищої категорії, який містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Всі вони розташовані в Карпатському регіоні. Перші 8 закладів вже приєдналися до участі в експериментальному проекті, їхній перелік постійно розширюється, загалом реєстр містить 19 таких закладів. Обрати та забронювати путівку до закладу оздоровлення та відпочинку також можна за посиланнями:

http://e-ozdorovlennya.ioc.gov.ua/mop/e-health;

https://nssu.gov.ua/eksperementalni-proiekty/ye-ozdorovlennia/zaklady-iaki-pryiednalysia-do-publichnoho-dohovoru

Детальніша інформація про механізм надання послуги, а також відповіді на найпоширеніші питання, що можуть виникати – на сайті за посиланням: https://bit.ly/3otJP3v.

Додатково повідомляємо, що послугою можна скористатися тільки в тому випадку, якщо дитина НЕ отримувала в поточному році путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, придбаної за рахунок коштів державного або місцевого бюджету будь-якого рівня.