Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Завершується перша зміна роботи майданчиків літнього дозвілля

Перша зміна роботи майданчиків літнього дозвілля, які розгорнулися на базах закладів загальної середньої освіти району, добігає кінця.

Нагадаємо, тут діти можуть урізноманітнити своє дозвілля, взяти участь у різних конкурсах, вікторинах, квестах, культурних та спортивних заходах.

У нашому районі в І зміну в першій половині дня працювало 22 майданчики: 10 – дозвіллєвих (КГ №17, КЗШ №19, КГ №21, КЛ №35, КГ №41, КСШ №70, КГ №91, КЛ №107, КЗШ №120, КПШ №240),  7-  освітніх (КЗШ №31, КГ №68, КГ №74, КЛ №119, КГ №122, КПНЛ), 4- спортивних (КГ №51, КГ №58, КЛ №113, КГ №124),  1 – екологічний (КЗШ №43), які відвідували 1729 дітей.

Заклади позашкільної освіти теж долучилися  до роботи літніх майданчиків на базі закладів освіти та активно організовували дозвілля учнів. На майданчиках працювали гуртки та спортивні секції «одного дня», проводилися ігрові, конкурсні програми, тренінги, спортивні змагання тощо.

З метою профілактичної роботи  з підлітками, схильними до правопорушень, бродяжництва КГ №122, КЛ №119, КСШ №70 до дозвілля на літньому майданчику залучили дітей, які стоять на ВШО.

Розпочали свою роботу літні освітні хаби. КГ №72, 122  мали можливість скористатися аудіовізуальною студією «Контента» в ПК «Мистецькому», найкреативнішою платформою в місті, де юні експериментатори та математики висвітлили свої бізнес проекти, удосконалили свої навички з програмування, фінансової грамотності, ораторського мистецтва та отримали неймовірні емоції від спільної діяльності.  Неймовірний захоплюючий математичний бум пройшов і в  Криворізькому ліцеї  №107 «Лідер».

Результативно пройшли зустрічі з представниками  ДСНС, правоохоронними органами, громадськими, волонтерськими організаціями. Представники асоціації саперів України, керівники напряму навчання з попередження ризиків від мін та ВНП Чуткий Сергій Іванович та Чутка Олена Олексіївна провели в КЛ №35 «Імпульс» повчальний квест «Мінна безпека».

Ініціативні, креативні, енергійні  вихователі не дають сумувати нікому. На заваді не стає навіть сигнал повітряної тривоги, так як дозвілля продовжується в тимчасових укриттях.

Додатково повідомляємо, що з 17.06.2024 на базі закладів загальної середньої освіти району буде працювати 16 майданчиків (3 – спортивні, 4 – освітні, 1 – національно-патріотичний, 8 – дозвіллєвих).

Запрошуємо цікаво та з користю провести час у колі одноліток.