Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Тиждень безпеки в навчальних закладах району

Цікаво і з користю проходять дні у тимчасових таборах відпочинку з денним перебуванням дітей на базах закладів освіти району.

Керуючись нормативно-правовими документами у сфері цивільного захисту, з метою набуття у підростаючого покоління навичок свідомого, поважного ставлення до збереження здоров’я і життя в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, залучення дітей до масово-роз’яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності в ТТВ з 10.06.2019 по 14.06.2019 проведені «Тижні безпеки життєдіяльності». Дана тема на сьогодні є актуальною. Так, з початку цього року заклади освіти району стали або безпосередніми або опосередкованими учасниками надзвичайних ситуацій соціального характеру (мінування) та техногенного характеру (пожежа). Для того, щоб вберегти себе та підлеглих, є необхідність продовжувати навчання в цьому напрямку.

Під час Тижня БЖД вихованці ТТВ були залучені до різних форм роботи за тематичними днями: «Дитина і природа», «Дитина і вулиця», «Дитина серед людей», «Здоров’я дитини». Крім бесід, вікторин, переглядів тематичних фільмів та занять, під час яких діти вивчали правила поведінки, спрямовані на охорону життя, безпеки та здоров’я, вихованці та педагоги були залучені до практичного відпрацювання алгоритму дій при виникнення надзвичайних ситуацій. До цієї роботи педагоги поставилися нестандартно, шукали такі методи та прийоми впливу на дітей, щоб вони самостійно доходили до висновків, спостерігаючи, проводячи досліди, аналізуючи та узагальнюючи.