Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Кращі гімнастки України на «Саксаганочці 2018»

З метою популяризації та подальшого розвитку художньої гімнастики в Саксаганському районі та в місті в цілому, шляхом підготовки спортсменів високого класу, з 17 по 18 березня 2018 року на базі Криворізького Національного Університету (вул. Матусевича, 11) відбувся ІХ традиційний відкритий турнір з художньої гімнастики «Саксаганочка - 2018», в якому взяли участь 315 спортсменок з 18 команд-представниць восьми міст України (Дніпро, Кривий Ріг, Кропивницький, Запоріжжя, Маріуполь, Олександрія, Нікополь, Мелітополь).

В командному заліку перемогу святкували юні саксаганочки - вихованки комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 8» (тренерський склад Шпирук Л. М.), друге місце посіла команда з міста Дніпро, третє залишили за собою вихованки з міста Запоріжжя.

Серед переможниць турніру хочеться виділити високий рівень підготовки вихованок комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 8» КМР. В програмі Майстрів спорту України кращими були Дух Ярослава (2000 р. н.) та Суліменко Карина (2002 р. н.), в програмі кандидатів у майстри спорту України тріумфаторкою турніру стала Хитрик Карина (2003 р. н.), в програмі першого розряду перемогу святкували Барулина Віктория та Вдовиченко Вікторія (2006 р. н.), серед самих юних спортсменок кращою стала Полозок Тетяна  (2009 р. н.).

На спортивному заході був присутній начальник відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради Іванов Андрій Станіславович, який привітав всіх учасниць зі святом спорту та нагородив найкращих спортсменок.

Переможці та призери змагань були нагороджені медалями, грамотами та пам’ятними подарунками.

Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні змагань всьому батьківському комітету відділення художньої гімнастики комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 8», а також ректора Криворізького національного університету Ступнику Миколі Івановичу та проректору АГР Бондарець Андрію Олександровичу за надання спортивної бази.

Турнір щороку набирає сили та розмаху, даючи юним спортсменкам України зростати у професійній сфері, набувати технічних здібностей та змагального психологічного досвіду. Тож вперед дівчата, до гучних перемог, прославляючи «Королеву спорту» - художню гімнастику на просторах української землі та за її межами.