Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

День Героїв Небесної Сотні — це день вшанування пам'яті учасників Майдану, які загинули під час Революції Гідності в Україні у 2014 році. Назва "Небесна Сотня" походить від числа людей, які загинули або були вбиті під час протестів на Майдані Незалежності в Києві. Цей день, який відзначається щорічно 20 лютого, є символом відданості і пам'яті героїчного ставлення українського народу до своїх ідеалів свободи, справедливості та демократії.

Із метою вшанування пам’яті громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України, завдяки яким було змінено хід історії нашої держави, в закладах освіти і культури Саксаганського району проведено ряд тематичних заходів.

Релігійними організаціями району проведено молебні за Героїв Небесної Сотні та громадян, що загинули у боротьбі за свободу і незалежність України.

Пам'ять про Героїв Небесної Сотні назавжди залишається в серцях тих, хто вірить у мир і свободу.