Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День Соборності України

День Соборності України - свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно -Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Акт Злуки був глибоко детермінований історично і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу. Об'єднання мало і практично-політичний аспект, адже обидві держави потребували концентрації збройних сил та взаємної допомоги для захисту своїх територій від іноземного військового втручання, яке на той час набуло форми агресії.

З нагоди відзначення Дня Соборності України у Саксаганському районі відбудеться цикл культурно-мистецьких заходів.

Традиційно не залишаться осторонь святкування заклади культури, професійно-технічної, дошкільної та загальної середньої освіти району. Окрім інформаційних виховних годин, тематичних виставок, конференцій, історичних дайджестів, флешмобів, присвячених державному святу, також відбудуться покладання квітів до меморіальних дошок встановлених на честь воїнів, які загинули під час проведення антитерористичної операції, розташованих на території навчальних закладів.

У рамках проведення Єдиного дня інформування населення трудові колективи комунальних установ, закладів та організацій району вже прослухали цікаві лекції на тему Дня Cоборності України патріотичного спрямування.

22 січня у всіх православних храмах нашого району відбудуться молебні за єдність і процвітання України та підвищення добробуту всього українського народу.