Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Заклади позашкільної освіти гостинно відкрили двері

У період з 12 по 17 вересня поточного року в закладах позашкільної освіти району проведено урочисті заходи з нагоди початку нового навчального року.

Позашкільна освіта спрямована на розвиток здібностей та обдарувань вихованців, учнів і слухачів, задоволення їх інтересів, духовних запитів і потреб у професійному визначенні.

Мережа позашкільних навчальних закладів району – різноманітна. Серед шести закладів є «Станція юних техніків Саксаганського району», Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді «Мандрівник”, Центр дитячої та юнацької творчості «Сонях», Центр спорту для дітей, юнацтва та молоді «Олімп» та дві дитячо-юнацькі спортивні школи №№ 8, 10.

Отже, заклади позашкільної освіти району створюють умови для виховання всебічно розвиненої особистості, найповнішого розкриття її задатків і нахилів, природних здібностей, підтримки талантів та обдарувань у галузі науки, техніки, мистецтва, фізичної культури і спорту. Діти та молодь мають можливість щодо вибору діяльності, до якої проявляють зацікавленість.

Тому щороку всі вихованці, батьки, педагогічні колективи позашкільних навчальних закладів з нетерпінням чекають початку нового навчального року.

Так, 12 вересня поточного року свято першого старту відбулося в ДЮСШ № 10. Спортивна зала закладу зібрала вихованців та тренерів з таких видів спорту, як плавання, тхеквондо-ВТ, легка атлетика, регбі, художня гімнастика, бокс.

Усіх гостей та юних спортсменів, які вперше зайшли у цей зал, привітали показовими виступами вихованки відділення художньої гімнастики з номером «Білі кошенята» та вихованці відділення тхеквондо-ВТ. Після закінчення урочистої частини свята всі гості та спортсмени були запрошені до балкону басейну. Вихованці відділення плавання вітали усіх показовими виступами, демонструючи вміння та навички.

Доброю традицією ДЮСШ № 8 стало проведення спортивного свята «День першого старту», присвяченого початку нового навчального року. 14 вересня захід пройшов з яскравими показовими виступами вихованців відділення художньої гімнастики, боксу, баскетболу. Символічний СТАРТ наймолодших спортсменів став родзинкою заходу, спортсмени-розрядники отримали класифікаційні книжки.

Усі учасники спортивного свята отримали солодощі та побажання успіху на велику чашу рекордів. Вихованці, працівники, батьки та почесні гості залишилися задоволені і, як завжди, з нетерпінням чекають наступного свята.

15 вересня в Центрі спорту «Олімп» пролунав перший дзвоник для 720 вихованців закладу, а свої перші кроки у здобутті спортивної майстерності зробило 120 новачків, яких з теплом і радістю зустріли керівники гуртків Центру. 

За підсумками участі та результативності, за високі досягнення у 2017-2018 навчальному році були нагороджені представники гуртків карате і боді балету (І місце), гурток естетичної гімнастики (ІІ місце), гуртки футболу та акройоги (ІІІ місце).

Також всі присутні мали прекрасну можливість на власні очі побачити презентацію всіх гуртків, які працюють в закладі та їх майстерність  в показових виступах.

Починати навчальний рік Днем відкритих дверей, стало гарною традицією у Центрі дитячої та юнацької творчості «Сонях». Весело, цікаво та змістовно зустріли  його і цьогоріч (17 вересня).

Стати частиною великої творчої сім’ї, гостинно запрошували дітлахів мікрорайону керівники гуртків та адміністрація закладу. Презентація гуртків у формі майстер-класів, виставок та концерт дали можливість дітям обрати напрямок розвитку своїх творчих здібностей, а батькам оцінити можливості позакласного дозвілля разом із Центром.

Чекають у «Соняху» на тих, хто прагне удосконалення, пошуку нового і має здібності до науково-технічної та експериментально-дослідницької роботи.

Пізнати світ і красу іноземної мови пропонували юні відвідувачі гуртка «Весела англійська», а розвивати лідерські якості та втілювати у життя свої перші проекти - лідери гуртків «Дебати» та «Нове покоління». Дітей, які мають бажання долучитися до покращення екологічної ситуації у рідному місті, запрошували до гуртка «Юні охоронці природи», «Лікарські рослини», «Природа і фантазія».

Двері Центру відкриті не лише для школярів. Діткам, яким уже виповнилося 4 рочки, допоможуть розкрити таланти та підготуватися до «нелегкого», буремного шкільного життя у Судії раннього розвитку «Академія малюків» та Студії дошкільної підготовки «Пізнайко».

Цього ж дня в конференц-залі Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді «Мандрівник» відбувся День відкритих дверей «Ми радо вітаємо Вас». На святі були присутні почесні гості, педагоги та діти навчальних закладів Саксаганського району, батьки та вихованці гуртків закладу.

Після урочистої частини свята відбулося урочисте відкриття навчальних кімнат для занять гуртків національно-патріотичного виховання «Джура» і «Сокіл-Джура».

На подвір’ї Центру керівниками гуртків закладу для всіх відвідувачів було проведено майстер-класи з показовими виступами вихованців гуртків «Спортивний туризм», «Велосипедний туризм», «Пішохідний туризм», «Гірський туризм», «Юні екскурсоводи», «Екологічне краєзнавство».

Заклади позашкільної освіти району чекають і запрошують до себе усіх дітей міста, хто бажає пізнавати навколишній світ ширше та розкривати нового себе.