Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Нагородження звільнених військовослужбовців нагрудним знаком «Учасник АТО»

   18. 08. 2015 року о 10 годині в стінах виконкому Саксаганської районної у місті ради відбулось нагородження звільнених військовослужбовців нагрудним знаком «Учасник АТО».

   Відповідно до наказу начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України за сумлінне виконання військового обов’язку, мужність, професіоналізм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України в ході проведення антитерористичної операції, відзнакою начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України нагрудним знаком «Учасник АТО» було нагороджено звільнених військовослужбовців, які залучалися і брали участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, отримали статус учасника бойових дій і перебувають на військовому обліку в Саксаганському військовому районному комісаріаті. Згідно вищезазначеного наказу нагороду повинні були отримати 94 військовослужбовця, однак відвідати дану урочисту подію змогли не всі – деякі з них знову несуть службу по захисту нашої держави.

   На заході були присутні: голова Саксаганської районної у місті ради Беззубченко Валерій Вікторович, заступник голови Саксаганської районної у місті ради Красножон Юрій Леонідович, військовий комісар Саксаганського районного військового комісаріату – підполковник Бритвич Олександр В’ячеславович, депутат Саксаганської районної у місті ради – Криворотній Ігор Іванович, близькі та рідні військовослужбовців.

   Голова районної у місті ради В. Беззубченко звернувся до присутніх зі словами вдячності за сумлінне виконання військового обов’язку, сміливість та професіоналізм, виявлені  під час захисту територіальної цілісності України в ході проведення антитерористичної операції на Сході України. Та побажанням усім міцного здоров’я, миру і злагоди, нових значних звершень у справі служіння Українському народові!

Приємним подарунком для присутніх на заході були творчі виступи солістів ПК «ім. Артема», студії естрадного співу «Зоряний шлях». «Боже, Україну бережи!» лунала молитва у залі, а на очах присутніх – сльози. Сльози радості за присутніх, які повернулись додому, за врятовані ними життя, за мужність їх, за героїзм.. І туги за тими, хто навіки покинув нас.

   На превеликий жаль, Криворіжжя і сьогодні не перестає втрачати своїх кращих синів. Біль втрат торкнувся й багатьох саксаганських родин.

   22 січня 2015 року не повернувся з поля бою під м. Донецьком один із наших земляків - командир відділення гранатометників 25-ої окремої повітрянодесантної бригади, сержант Щербина Артем Григорович. Йому було лише 33 роки. На його ім'я надійшла державна нагорода - ОРДЕН «ЗА МУЖНІСТЬ» ІІІ СТУПЕНЯ, яку посмертно було вручено сім’ї загиблого військовослужбовця – його дружині, Кім Тетяні Володимирівні, присутній у залі. 

   Пам'ять всіх військовослужбовців-учасників антитерористичної операції, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, мирних жителів, що стали жертвами терористів на сході України присутні вшанували хвилиною мовчання.